You are hereNovinky / Zdravím všechny nadšence aerobiku a pomalých forem!

Zdravím všechny nadšence aerobiku a pomalých forem!


By Barča - Posted on 19 Srpen 2010

Od pátku 17.9. 2010 se budeme společně setkávat vždy v 18.30 na sokolovně v Otrokovicích při hodině aerobiku mix.

Název této hodiny je záměrný, neboť její náplň si budete moci volit sami formou hlasování, které vždy proběhne na konci hodiny. Ten druh cvičení, který bude mít nejvíce hlasů, si vždy další týden společně zacvičíme

Výsledky hlasování budete moci shlédnout na našem webu.

Na výběr budete mít z:   
 
Dance aerobiku

         Dance aerobik je jedním z druhů aerobního cvičení, při němž se využívá tanečních prvků, které jsou obsahem převážně celé choreografie. V tomto odvětví aerobiku se často vyskytuje charakteristická hudba typická pro určitý druh tance např. latina, MTV dance, founky apod. Taneční choreografie obsahuje převážně 3 bloky.

 
Intervalového tréninku

         Střídání časových úseků vysoké intenzity zatížení (aerobní část) a úseků nízké intenzity (posilovací část). Každá část trvá okolo 4 minut. Aerobní část obsahuje jednoduché kroky bez otoček, lze také využít prvky kickboxu či použít step. Posilovací část je zaměřena na posilování celého těla, jak s pomůckami, tak bez nich. Cílem je zlepšení kardiorespiarčních a metabolických parametrů jedince.
 
Kruhového tréninku

            Modifikace skupinového cvičení. Střídání stanovišť posilovacího a aerobního charakteru.

 
Kickbox nebo Tae-bo aerobiku

            Hodina aerobního tréninku využívající pohyby bojových umění má velmi vysokou intenzitu, důraz je kladen na zvládnutí techniky a přesnost jednotlivých pohybů. V tempu se stále udržujete drobnými „boxerskými“ poskoky (shuffle). Pracují zde velké svalové partie – nohy, hýždě, ramena, paže, záda a břicho. A velmi důležité zde je správné dýchání.
 
Bodystylingu

         Hodina obsahuje intenzivní, ale koordinačně nenáročný aerobní blok, v kombinaci s posilovacími cviky pro svalstvo celého těla, využívají se posilovací pomůcky.

 
P-class

         Posilovací hodina, která je tvořená úvodní zahřívací částí, v níž se používají základní a méně koordinačně složité prvky a posilovacími cviky prováděnými bez posilovacích pomůcek. Slouží tedy k tvarování postavy posilováním bez náčiní.

 
Body and mind forem - powerjoga, pilates, fitbally, overbally

         Hodina powerjogy je tvořena cvičením souboru pozic z jógy (tato odnož je ale založena na opakování základních

ásan = prvků,pozic) kombinovaných do systému síly a protažení. Cviky souměrně posilují a protahují svalstvo celého těla, učí koncentraci na provádění pohybů, správné dýchání, rozvijí fyzickou a psychickou kondici. Cvičení vyrovnává svalové dysbalance, kterými v současné době trpí většina populace, obnovuje pružnost páteře, zlepšuje sílu a ohebnost.
Pilates je balanční cvičení zlepšující celkové držení těla. Cílem je propojení a vědomá souhra těla a mysli. Rozvíjí koordinaci, sílu, rovnováhu, flexibilitu a dýchání. Propracovává tzv. jádro - power house - zádové, břišní a hýžďové svalstvo, které je základem správného držení těla. Klade důraz na správné dýchání.
 
 Nikdy není pozdě začít, přijít můžete kdykoliv! Je jen na Vás, kterou z hodin si vyberete a které dáte svůj hlas.

 
 
Těší se na Vás Barča

 

 

Tagy

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.

Partneři